ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΩΝ ΧΑΥΛΙΟΔΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΒΙΣΑΛΤΙΑ!(+ΒΙΝΤΕΟ)

ΤΟ "ΘΗΡΙΟ"ΤΗΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ! ΕΝΑ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟ ΕΥΡΗΜΑ. 

Πριν μερικούς μήνες σας ενημερώσαμε πρώτοι για την εύρεση ενός σπάνιου και σημαντικού ευρήματος στην περιοχή της Βισαλτίας.Η υπόθεση αφορά την ανακάλυψη απολιθωμένων χαυλιοδοντων προβοσκιδωτού,στην περιοχή της Νιγρίτας και φαίνεται πως έφτασε στην τελική φάση της,καθώς αύριο(20/4) μετά από πολλές περιπέτειες,ξεκινούν οι εργασίες για την διάσωση τους και για την αναζήτηση και του υπολοίπου σκελετού.

Αν και το εύρημα έχει υποστεί κάποιες φθορές,λόγο της άσκοπης χρονοτριβής και γραφειοκρατικών διαδικασιών επί 4.5 μήνες(και το υποτονικό αρχικά ενδιαφέρον των αρχών),ωστόσο θεωρούμε πολύ σημαντικό γεγονός την έναρξη των ερευνών και  ελπίζουμε τουλάχιστον τώρα,που θα αποκαλυφθούν τα ευρήματα,η Δημοτική Αρχή (και η τοπική κοινωνία),να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και πιέσεις,ώστε τα ευρήματα να παραμείνουν στην περιοχή(και όχι να πεταχτούν στις αποθήκες κάποιου μουσείου)ώστε να αξιοποιηθούν και να γίνουν πόλος έλξης επισκεπτών. 

Ευρήματα τόσο σπάνια,σημαντικά και εκατοντάδων χιλιάδων ετών,δεν συναντάς κάθε μέρα,ενώ θα ζήλευαν και θα επιθυμούσαν παρόμοια,να ανακαλύπτονται στην περιοχή τους πολλοί Δήμοι.

Το visaltis.net έδωσε έναν πραγματικό αγώνα,με στοχευμένες προσπάθειες και ενέργειες και την συνεχή υποστήριξη ορισμένων εξαιρετικών και σημαντικών ανθρώπων,καταφέρνοντας να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.Την έναρξη δηλαδή των ερευνών.

Περιμένουμε τώρα και από τους τοπικούς Άρχοντες να δείξουν το ανάλογο ενδιαφέρον και ζήλο,ώστε να καταφέρουν να αξιοποιηθούν τα ευρήματα προς όφελος ολόκληρης της περιοχής.

 Μια νέα σελίδα και μια νέα ευκαιρία ανοίγει από σήμερα για την περιοχή! Είμαστε ικανοί να την εκμεταλλευθούμε; 

Θα δείξει....... 

(Θα υπάρχει ενημέρωση για κάθε νεότερο)

©www.visaltis.net

Αποκλειστικές δηλώσεις του ανθρωπολόγου, Δρ.Ν.Πουλιανού,στις 9-1-2016 κατά την επίσκεψη του στην περιοχή για αυτοψία στα ευρήματα:

Σχόλια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *