«ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ 490 Π.Χ.-ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ»- «MARATHON 490 B.C.-INDISTINGUISHABLE ASPECTS OF THE MARATHON BATTLE»

(ENGLISH SUBTITLES)
Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ «ΒΙΣΑΛΤΗΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΔΡ. ΝΙΚΟ Α. ΠΟΥΛΙΑΝΟ* 
Στα ανθρωπολογικά ενδιαφέροντα του Δρα Ανθρωπολογίας και συγγραφέα του βιβλίου «Δυσδιάκριτες πτυχές της μάχης του Μαραθώνα», Νίκου Α. Πουλιανού, περιλαμβάνεται και η αναζήτηση των οστών των πεσόντων Μαραθωνομάχων. Με αφορμή αυτή την αναζήτηση, παρατηρήθηκε ότι ανάμεσα στα διάφορα συμβάντα της αρχαιότητας υπάρχει μια αδιόρατη αλλά σημαντική μεταξύ τους αλληλεπίδραση. Έτσι, μ' επίκεντρο την ξακουστή μάχη του Μαραθώνα το 490π. Χ. που αντιπροσωπεύει την πρώτη και τη σημαντικότερη στρατιωτικά σύγκρουση όσον αφορά την επιβίωση της δημοκρατίας, αναδύθηκαν ορισμένες λιγότερες φανερές πτυχές. Έτσι η έρευνα αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει μια επαναπροσέγγιση στα γεγονότα.
 Τι κάνει λοιπόν τόσο σημαντική αυτή την μάχη ώστε να συνεχίζει 2500 χρόνια μετά να μας απασχολεί;

 DR. NIKOS A.POULIANOS*
 Within the anthropological interests of Dr in Anthropology and author of the book "Indistinguishable Aspects of the Battle of Marathon", Nikos A. Poulianos, is included the search for the bones of fallen Marathon fighters. On the occasion of this search, it is observed that between the various events of the antiquity there is an obscure, but important interaction amongst them. Thus, focusing on the famous Battle of Marathon of 490 BC that represents the first and the most important military conflict as regards the survival of democracy, some less obvious aspects have emerged. This research resulted therefore in a re-approaching of the facts.
 So what makes this Battle so important that it continues to care us about 2,500 years later? 

 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ/HISTORICAL RESEARCH : ΔΡ. ΝΙΚΟΣ ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ-DR. NIKOS A.POULIANOS
ΒΙΝΤΕΟΓΡΑΦΙΑ-ΓΡΑΦΙΚΑ/CREATED BY: ΒΙΣΑΛΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ-VISALTIS SOTIRIS ΔΙΑΡΚΕΙΑ/DURATION: 30'
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΒΙΣΑΛΤΗΣ - ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ©2020 VISALTIS PRODUCTON (www.vislatis.net) & THE ANTHROPOLOGICAL ASSOCIATION OF GREECE (www.aee.gr)
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ





ΕΓΓΡΑΦΗ/SUBSCRIBE ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ 

*
Ο Νίκος Α. Πουλιανός γεννήθηκε στην Τασκένδη (Ουζμπεκιστάν), 15 Ιουλίου 1956. Η (βασική) του εκπαίδευση έλαβε χώρα στη Ρωσία, Νέα Υόρκη, Ελλάδα και Ιταλία. Πήρε πτυχίο στη Βιολογία από στο Πανεπιστήμιο «Sapienza» της Ρώμης το 1984 και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές διδακτορικές σπουδές στο Ανθρωπολογικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Φλωρεντίας, για τον Άνθρωπο των Πετραλώνων το 1989 (με υποτροφία του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης). Τα έτη 1985-1986, ο Δρ Πουλιανός ήταν υπότροφος του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας για ένα χρόνο στο Γεωλογικό Ινστιτούτο της Ακαδημίας Επιστημών της Πράγας, όπου ακολούθησε περαιτέρω σπουδές και έρευνες, που σαν αποτέλεσμα είχε ένα δεύτερο διδακτορικό στην Παλαιοντολογία των σπονδυλωτών του σπηλαίου Πετραλώνων το 1998.

 Από το 1986 ο Δρ Πουλιανός προσλήφθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού στην Εφορεία (Υπηρεσία) Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας, εργαζόμενος σε διάφορες ελληνικές περιοχές όπως (Κάσος - Δωδεκάνησα, Κιλκίς, Κυκλάδες, Λέσβο, Β. Σποράδες, Μάνη, Πτολεμαΐδα, Χαλκιδική κ.α.). Έγινε ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ανθρωπολογικής Ένωσης το 1977 και τα έτη 1990-1992 εκλέχτηκε ταμίας για την Ελλάδα. Εξάλλου είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ανθρωπολογικών και Εθνολογικών Επιστημών (1980), της Αμερικανικής Ένωσης Φυσικών Ανθρωπολόγων (1990) και της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης (1991). Το 1996 εξελέγη Πρόεδρος της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος, όπου υπηρέτησε έως το 2009. Το 1990 η βιογραφία του συμπεριλήφθηκε στην έκδοση “Who’s Who in the World” και από το 2000 στο International Biographic Center του Cambridge. Από το 2002 έως το 2006 δίδαξε σε φοιτητές αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών της Ρόδου.

Τα έτη 2006-2008 εξελέγη μέλος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ανθρωπολογικής Ένωσης, της οποίας διατελεί Ταμίας από το 2010. Οι ανασκαφές στην προϊστορική θέση του σπηλαίου Πετραλώνων έχουν καταλάβει το πρωταρχικό του επιστημονικό ενδιαφέρον, όπου αρχικά εξειδίκευση και στη συνέχεια επιστημονική συνεισφορά η οποία λαμβάνει συνεχώς χώρα από το 1974, με την συμμετοχή του σε όλες τις φάσεις των ανασκαφών, των μελετών και της παρουσίασης των ευρημάτων από το παρακείμενο Ανθρωπολογικό Μουσείο. Ο Δρ Πουλιανός έχει πάνω από 100 δημοσιεύσεις σε εθνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια στην Αγγλική, Ιταλική και Ελληνικά, οι περισσότερες από τις οποίες είναι σχετικές με τον Άνθρωπο των Πετραλώνων.

©www.visaltis.net

Σχόλια

YOUTUBE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *