Η ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ-ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ & ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Πόσο σύγχρονες είναι οι γνώσεις της εποχής μας; Υπάρχει ένα πλήθος από αναπάντητα ερωτήματα για τις γνώσεις (αστρονομικές, κοσμολογικές, πολυσύνθετη γλώσσα και σφαιρικότητα της γης) που περιέχουν τα Ομηρικά και τα Ορφικά κείμενα.

Είναι γνώσεις που δεν δικαιολογείται να κατέχουν άνθρωποι σε εποχές πριν την καταγεγραμμένη ιστορία. Γνώσεις που μόλις τις τελευταίες δεκαετίες προσέγγισε και επεξεργάστηκε η σύγχρονη επιστήμη.

 Βασισμένο σε μια πολυετή έρευνα της συγγραφέως Δήμητρας Λιάτσα.

ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΙΑΤΣΑ*
ΓΡΑΦΙΚΑ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΒΙΣΑΛΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

 ΠΑΡΑΓΩΓΗ  https://www.youtube.com/@BISALTIS © 2023

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΑΣ ΚΑΝΑΛΙ  EΔΩ*Η Δήμητρα Λιάτσα γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Εκανε φιλολογικές σπουδές. Ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Εργάστηκε επί σειρά ετών στην επιμέλεια βιβλίων. Μετέφρασε άνω των 30 τίτλων κυρίως από την Αγγλική γλώσσα. Έγραψε άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες, με αντικείμενο την Ελληνική Γραμματεία. Έδωσε σειρά ομιλιών προσκεκλημένη από το Ινστιτούτο Αριστοτέλης, με θέμα την Ελληνική Γραμματεία, την Ιστορία και την παιδεία. Από το 2009 ασχολείται με την συστηματική μελέτη του Ομήρου και από το 2014 με την ανάγνωση, τον σχολιασμό και την ανάρτηση στο διαδίκτυο ολόκληρης της Οδύσσειας. Από το 2017 έχει ξεκινήσει και την ανάγνωση, τον σχολιασμό και την ανάρτηση στο διαδίκτυο ολόκληρης της Ιλιάδος. Έχει συγγράψει δύο βιβλία: «Τα ψέματα που λένε για την Ελλάδα» (2004) και «Η Ελληνική καταγωγή του Χριστιανικού μύθου» (2013), τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Δήλιος.

©www.visaltis.net -

Σχόλια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *