ΟΙ ΝΥΜΦΟΠΕΤΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΑ..


Γεωλογικό πάρκο που αξίζει να δείτε καθ' οδόν προς τη Θεσσαλονίκη αν επιλέξετε φεύγοντας από Εγνατία τη διαδρομή των λιμνών.

Σε απόσταση 25 λεπτών από τη Θεσσαλονίκη και περίπου 20 λεπτών από τον Στρυμωνικό κόλπο, επιστρέφοντας για Θράκη αξίζει να κάνετε μια στάση που θα σας ανταμείψει πολλαπλά. Είναι το χωριό Νυφόπετρες που διαθέτει 900 κατοίκους κι ένα φιλόξενο περιβάλλον με επίκεντρο το γεωλογικό μνημείο της φύσης που γύρω του περιστρέφονται πολλοί μύθοι.

Εκεί θα δοκιμάσετε τοπικά προϊόντα, θα προμηθευτείτε αυθεντικό τσίπουρο, ή ντόπια κρεατικά, ενώ προτείνουμε να αφεθείτε στην περιποίηση που προσφέρουν τα ταβερνάκια του χωριού με ντόπια τυροκομικά, ψάρια της λίμνης, κρασί και τσίπουρο.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΝΥΦΟΠΕΤΡΕΣ

Επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι οι Νυμφόπετρες, βράχοι μεγάλου μεγέθους που στέκουν επιβλητικοί ανάμεσα σε λιγοστά δέντρα, με σχήματα που σου εξάπτουν τη φαντασία και σε κάνουν να αναρωτιέσαι πως και γιατί στέκουν εκεί ξεχασμένα από το χρόνο.

Οι διάφορες παραδόσεις που επικρατούν οι πλάθουν έναν πιο μυστηριώδη τόνο στο ήδη περίεργο σκηνικό που
στη θέα του σε καθηλώνει και σε προτρέπει να το ανακαλύψεις. Υπάρχει δυνατότητα πάρκιγκ έτσι ώστε η στάση σας να γίνει με άνεση και με το χρόνο που απαιτείται για να δείτε και να αφουγκραστείτε το χώρο…

Ο θρύλος των βουβών αυτών πέτρινων μνημείων λοιπόν αναφέρεται για μια ανθρώπινη πομπή που καθ’ οδόν για ένα γάμο έπεσε θύμα μίας ισχυρής ανθρώπινης κατάρας. Η μητέρα της νύφης, έχοντας ξεχάσει το δαχτυλίδι του γάμου, καταράστηκε μέσα στη σύγχυση της την πομπή, με αποτέλεσμα όλοι οι μετέχοντες σ΄ αυτήν να πετρώσουν εκεί για πάντα, με μόνη παρέα τους την αιωνιότητα. Βέβαια, ο μύθος αυτός περιγράφεται και σε άλλες παραλλαγές με επίκεντρο τον ανεκπλήρωτο γάμο.

Ο επισκέπτης που έχει προορισμό από και προς την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και χρησιμοποιεί την Εγνατία οδό έχει τη δυνατότητα να κατέβει από τους δυο κόμβους της Νυμφόπετρας και του Προφήτη και να γνωρίσει από κοντά το όμορφο τοπίο με τις Νυμφόπετρες. Ο χώρος οποίος έχει διαμορφωθεί πριν μερικά χρόνια δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να περπατήσει ανάμεσα στο δάσος με τα πλακόστρωτα δρομάκια, να αναπαυθεί στα κιόσκια, απολαμβάνοντας την καταπληκτική θέα να χαλαρώσει και να αισθανθεί όσα εκπέμπει το ιδιαίτερο αυτό τοπίο.

Οι Νυμφόπετρες γίνονται το ντεκόρ των φωτογράφων για τις φωτογραφήσεις των νεόνυμφων της περιοχής, εκεί αφού με τα συμπλέγματα και τα χρώματά τους γράφουν πολύ έξοχα στο φακό σε εκδηλώσεις γάμων. Φυσικά είναι γενικά ένα πολυφωτογραφημένο σημείο που όλοι θέλουν να δουν από κοντά και να το αποθανατίσουν. Αν δεν το κάνατε σας το προτείνουμε.

Μελαχροινή Μαρτίδου/xronos.gr/-

©ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ/visaltis.net

Σχόλια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *