ΑΣΤΡ-ΟΡΦΕΑΣ

Κι όσο για τους Έλληνες, ούτε από τους Αιθίοπες, ούτε από τους Αιγυπτίους άκουσαν τίποτα για την αστρολογία, μα πρώτος ο Ορφέας, ο υιός του Οιάγου και της Καλλιόπης, τους την δίδαξε, όχι ολοφάνερα, μήτε διαφώτισε την ανακάλυψή του, μα συγκάλυψε τη διδασκαλία του με μαγείες και μυστήρια, για να υποβοηθήσει τους σκοπούς του. 

Έφτιαξε μια λύρα και σύστησε οργιαστικές τελετές που σ΄αυτές έψαλλε τα ιερά δόγματα του και η επτάχορδη λύρα μελωδούσε συμβολικά την αρμονία των κινουμένων αστέρων. Έτσι ο Ορφέας, αναζητώντας κι αναδιφώντας σ΄αυτά τα μυστήρια, μάγευε και υποδούλωνε τα πάντα. Γιατί στην πραγματικότητα δεν επρόσεχε σ΄εκείνη τη λύρα, μήτε και φρόντιζε για τη μουσική, μα ο νους του ήταν δοσμένος στη μεγάλη λύρα του Ορφέα.. Και οι Έλληνες, για να τον τιμήσουν, δώσανε στη λύρα του θέση στον ουρανό και πολλά αστέρια ονομάζονται ΄΄Λύρα του Ορφέα΄΄.

 Κι αν κάποτε δεις ή σε μάρμαρα ή σε ζωγραφιά απεικονισμένο τον Ορφέα και να κάθεται ανάμεσα στους ακροατές του σε σε στάση ανθρώπου που τραγουδεί, κρατώντας στα χέρια τη λύρα του και περικυκλωμένο από μύρια ζώα, που ανάμεσα τους είναι κι άνθρωπος και ταύρος και λιοντάρι κι άλλα παρόμοια, θυμήσου, σαν δεις αυτά, ποιο είναι το τραγούδι του, ποια η λύρα του, ποιος ο ταύρος και ποιο το λιοντάρι που ακούνε τον Ορφέα. Κι αν γνωρίζεις τα πρωτότυπα που αναφέρω, θα δεις κι εσύ ότι όλα αυτά βρίσκονται στον ουρανό.

(Λουκιανός, Περί Αστρολογίας 10)


©ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟΝ/visaltis.net

Σχόλια

Ο χρήστης Γεώργιος Ζώης είπε…
Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΩΗΣ
ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ ΘΑ ΣΥΜΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ 20 ΑΙΩΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟY ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝΤΩΝ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, Ο ΙΔΕΩΔΗΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ Α΄ ΑΙΩΝΑ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ
Ως Δημιουργός του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ και Ιδρυτής-Πρόεδρος της Πολιτιστικής -Πολιτικής Κίνησης «ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ», τις Πανεπιστημιακές μου Σπουδές, την 33χρονη ζωή στις Ένοπλες Δυνάμεις και την Καλλιέργειά μου, με τα Ιδεώδη του Αρχαίου Ελληνισμού - Ολυμπισμού και κάθε Παγκόσμιας Ιδεώδους και επιστημονικά τεκμηριωμένης Θεωρίας, Σας παρουσιάζω, σε Σύνοψη το έργο μου: Η ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ και ο Α΄ ΑΙΩΝΑΣ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ. Ο Νέος Ιδεώδης και Αληθινός 1ος ΑΩΝΑΣ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, θα αντικαταστήσει ειρηνικά τον Αναληθή Κόσμο των 20 Αιώνων Χριστιανισμού, ως επίσης και όλες τις άλλες κατασκευασμένες Θρησκείες, Κοσμοθεωρίες και Πολιτικά Συστήματα, που γεννήθηκαν και λειτούργησαν κάθομοίωση όλων των Θρησκειών . Παράλληλα, στον 1ον ΑΙΩΝΑ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ θα έχουμε: α. Την αποκατάσταση της ταπείνωσης που υπέστη το Ανθρώπινο Γένος. β. Την εγκαθίδρυση μιας Ενιαίας και Ισχυρής ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. γ. Την αντικατάσταση των κατασκευασμένων Θρησκειών, με μια Αληθινή Θρησκεία, την ΟΛΥΜΠΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. δ. Την ύπαρξη Παγκόσμιου Νομίσματος, το ΟΛΥΜΠΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. . Ιδού γιατί το Πολιτικό σύστημα παραμένει εγκλωβισμένο και αποκομμένο από τον μεγάλο Λαϊκό Κορμό, αφού οι Εξουσιαστές, σαν υποχείρια της Θρησκομανίας των, δεν ενδιαφέρονται κατά πόσο οι Δημοκρατικοί Θεσμοί ξεθεμελιώνονται και δημιουργείται μια Διοίκηση αλλοπρόσαλλη, αδύναμη και αναποτελεσματική, αλλά και ένας αλλοπρόσαλλος και Κομματικός Συνδικαλισμός και κυρίως μια επηρεασμένη Δικαιοσύνη, από τις παρεμβάσεις της Εκτελεστικής και Νομοθετικής Εξουσίας. Προ όλων των ανωτέρω θα πρέπει να αναρωτηθούμε, γιατί δημιουργούνται και ακμάζουν, όλα αυτά, η διαφθορά, η αναποτελεσματική Δομή, αλλά και Λειτουργία του Κράτους και κυρίως γιατί δημιουργούνται και πάλι οι ίδιες αντιστάσεις και αντιδράσεις, από τις ίδιες ομάδες του Λαού και μάλιστα, με τις ίδιες Πολιτικές δομές, αρχές και επιδιώξεις των 20 αιώνων Χριστιανισμού; Ιδού το: ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ.
e-mail: olympismos@gmail.com Τηλ: 6946364209. Το έργο μου sτο google: olympios oramatismos ή Olympia laiki symmaxia ή blogger/olympismos ή www.blogspot.com/olympismos

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *