Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Ν.ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ(ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ)


Η Ιστορία του Ν.Σερρών κατά την αρχαιότητα.Μια ολοκληρωμένη έρευνα του Κυριάκου Παπακυριάκου,σε  σε μορφή pdf για να μπορείτε να το "κατεβάσετε" και να το κρατήσετε στο αρχείο σας.
©www.visaltis.net

Η πόλη των Σερρών πολλές φορές καταστράφηκε και ξανακτίστηκε.
Αναγεννήθηκε μέσα από τους καπνούς και από τη στάχτη. Είναι τόσο σπουδαία η γεωγραφική της θέση, ώστε μετά από οποιαδήποτε καταστροφή ξανακτίζεται και ακμάζει από κάθε πλευρά.

 Ο Cousinéry εγκωμιάζει τη γεωγραφική θέση της πόλεως και της πεδιάδας των Σερρών με τα εξής λόγια: «Σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν βρεθεί η πόλη των Σερρών, οποιαδήποτε κι αν είναι η τύχη που προορίζει γι’ αυτήν ο σημερινός πόλεμος [η Επανάσταση του 1821], δεν μπορεί να αμφιβάλει κανείς ότι η γονιμότητα του εδάφους και η γειτονιά της με τη θάλασσα και τον Στρυμόνα θα είναι και πάλι μέσα σε λίγο καιρό πηγή νέου πλούτου που θα φέρουν σ’ αυτήν ένα μεγάλο αριθμό νέων κατοίκων» 1 .

Ο νομός Σερρών από αρχαιοτάτων χρόνων υπήρξε το μήλον της έριδας μεταξύ πολλών λαών. Πολλοί επιδίωξαν να τον κατακτήσουν. Υπέστη πολλές επιδρομές και αλλεπάλληλες καταστροφές. Οι βυζαντινοί αυτοκράτορες φρόντιζαν να αυξήσουν τον πληθυσμό του, να τον οχυρώσουν.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ :



©www.visaltis.net - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
-Βισάλτη!!!!Ερώτημα:γιατί καί ο "μακαρίτης" καθηγητής, απόφοιτος τού ΑΠΘ (μέ σήμα τόν Αγιο Δημήτριο) γράφει τόν Στρυμώνα μας μέ ο-μικρόν καί όχι μέ Ω-μέγα; από πού; τό βρήκε; Εάν είναι σωστό ή ορθό τότε νά γράφω καί εγώ Παρθενόνας ή αμπελόνας ή δρυμόνας κλπ κλπ...
Ο χρήστης visaltis.net είπε…
Έχεις απόλυτο δίκιο.Το γράφουν πολλοί έτσι...Δεν γνωρίζω τον λόγο που γίνεται.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *