Ο Ε.Ο.Τ. ΚΑΙ ΤΟ..ΠΑΤΗΤΗΡΙ-(ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ¨ΒΗΜΑΤΟΣ"ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ "ΒΗΜΑΤΟΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ Ε.Ο.Τ.!

Ο ΕΟΤ με το βίντεο που πρόβαλε (που το παρουσίασε ως δική του παραγωγή) όχι μόνον κινδύνευσε με αυτό να κάνει διεθνώς τη χώρα ρεζίλι παρουσιάζοντας ένδοξες στιγμές της... χιτλερικής Ολυμπιάδας του 1936, αλλά τώρα κατηγορείται και για... κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

Τι είχε συμβεί; Παρουσίασε ένα πλάνο από το αρχαιότερο πατητήρι. Πού όμως το βρήκε; Ο ΕΟΤ δεν λέει, λένε όμως οι δημιουργοί του βίντεο που δεν είναι άλλοι από μία ομάδα νέων άνθρωπων (ανάμεσά τους το υποστηρίζει και η βαρύτονος,Σόνια Θεοδωρίδου) που το τράβηξαν, το «ανέβασαν» τον Σεπτέμβριο του 2012 και το ανήρτησαν στο www. visaltis.net.

Πρόκειται για ένα ερασιτεχνικό βιντεάκι από το μεράκι των δημιουργών του να δείξουν ένα αρχαίο πατητήρι σε λειτουργία που βρίσκεται στον οικισμό Αβάντας, 8 χιλιόμετρα από την Αλεξανδρούπολη. Ενα αρχαίο πατητήρι που βρίσκεται λαξευμένο σε έναν βράχο απροσδιόριστης χρονολογίας.

Οταν οι δημιουργοί του βίντεο είδαν τη διαφήμιση του ΕΟΤ με το πατητήρι έμειναν έκπληκτοι. Είναι δυνατόν κοτζάμ ΕΟΤ να χρησιμοποιεί δικό τους υλικό χωρίς αυτοί να το γνωρίζουν; Ετσι αποφάσισαν να απευθυνθούν στον ΕΟΤ, λέγοντας ότι δεν θέλουν χρήματα, δεν θέλουν ποσοστά, δεν θέλουν προβολή. Απλώς ζήτησαν τον λόγο γιατί δεν ζητήθηκε η άδειά τους. Ορισμένοι μάλιστα έκαναν λόγο για κλοπή.

Και τότε συνέβη το ανεπάντεχο. Η αρμόδια του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού που σήκωσε το τηλέφωνο αντί άλλης απαντήσεως τους είπε: «Και πού ξέρετε ότι τα πόδια που φαίνονται να πατούν το σταφύλι είναι δικά σας;». Δεύτερη φορά έμειναν έκπληκτοι οι δημιουργοί και δεν ξέρουν και πού αλλού να απευθυνθούν.

Εμαθα όμως ότι ο σκηνοθέτης του επίσημου βίντεο του ΕΟΤ ζήτησε να έρθει σε επαφή μαζί τους. Αυτό όμως φτάνει;

www.tovima.gr


©www.visaltis.net

Σχόλια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *