ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ Β.ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΒΡΑΧΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ!

Μια ακόμη δημοσίευση από το visaltis.net στα πλαίσια της έρευνας για τις βραχογραφίες του Παγγαίου και της ευρύτερης περιοχής.Δίνουμε για πρώτη φορά τεκμηριωμένα, την εξήγηση, για τον συμβολισμό και την ερμηνεία της βραχογραφίας(εικόνα αριστερά),βάση μιας γραπτής μαρτυρίας* .

H βραχογραφία απεικονίζει ένα πανάρχαιο έθιμο των Παιόνων που κατοικούσαν στην περιοχή και οι οποίοι κατά την διάρκεια θρησκευτικών δρώμενων,περιφέρανε ξόανα, με έναν δίσκο στην κορυφή που έφερε ηλιακά σύμβολα.

Αυτό μπορούμε να το τεκμηριώσουμε βάση μια γραπτής μαρτυρίας του Μάξιμου του Τύριου που έχουμε εντοπίσει* και την παραθέτουμε στην εικόνα παρακάτω.Είναι εκπληκτικό ότι το έθιμο επιβιώνει πανομοιότυπο ακόμη και σήμερα!
©visaltis.net

*Η πληροφορία είναι από το βιβλίο του Γιώργου Καφταντζή "Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΗΣ"-Εκδόσεις Μαλλιάρης


www.visaltis.net - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον δρα Άντονι Πέρατ (των εργαστηρίων του Los Alamos), μελέτησε δεκάδες χιλιάδες πετρογλυφικά σε όλοv τον κόσμο. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε το 2003 στο περιοδικό “Πεπραγμένα στην επιστήμη πλάσματος”, αποτέλεσε μια απολύτως εκπληκτική αποκάλυψη-επιβεβαίωση αμέτρητων παραδόσεων παγκοσμίως σχετικά με τα ουράνια φαινόμενα, που συνόδευσαν στο πρόσφατο παρελθόν πλανητικές “τιτανομαχίες”.
Ο κυριότερος παράγοντας αυτών των τιτανομαχιών, που αποτελεί το 99,9% του σύμπαντος [ΝΑΣΑ], είναι τα τεράστια “ποτάμια” πλάσματος, δηλαδή ηλεκτρισμένων αερίων (αρνητικά φορτισμένων ηλεκτρονίων που “κυλάνε” δίπλα από ρεύματα θετικών ιόντων), που με τις ελικοειδείς συγκρούσεις τους δημιουργούν τα άστρα, τους γαλαξίες, τα διαγαλαξιακά νέφη, τον κόσμο. Καθημερινά ζούμε δίπλα από καταστάσεις πλάσματος, όπως είναι ο Ήλιος και ο ηλιακός άνεμος, οι κεραυνοί, οι φλόγες, οι λάμπες φθορισμού, οι εκπαιδευτικές σφαίρες πλάσματος, και το γήινο “σωσίβιο” πλάσματος, ο τόρος που ονομάστηκε ζώνες Βαν Άλεν. https://youtu.be/u96PE6Rdr5s
http://www.eixdelmon.com/peratt-instabilities-plasma-columns-z-pinch/
https://en.wikipedia.org/wiki/Anthony_Peratt
Η ελληνική διασωστική ομάδα για την απόκρουση ανάλογων φαινομένων στο μέλλον: http://LaserEarthShield.info

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *