"Η ΠΟΛΙΣ ΜΕΤΑ ΙΟΥΛΙΑΣ.."-ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΙΕΡΟ ΤΗΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ (HD)

...5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ!!ΕΠΕΙΔΗ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ....
Ένας ελάχιστος φόρος τιμής στην ιστορία του δεύτερου πλέον σημαντικού αρχαιολογικού χώρου του Ν.Σερρών και μια προσπάθεια προσέγγισης των μυστικών του μεγαλοπρεπούς, αρχαίου ιερού της Βισαλτίας,που 20 και πλέον χρόνια μετά την ανακάλυψη τους, παραμένουν στην αφάνεια και την εγκατάλειψη.
Η ιστορία μιας ένδοξης πόλης, που χάθηκε και σκεπάστηκε από τη σκόνη της λήθης...
ΤΕΚΜΗΡΙΟΓΡΑΦΗΜΑ 
ΔΙΑΡΚΕΙΑ:17'
 ΕΡΕΥΝΑ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ: www.visaltis.net - Visaltis Documentary ©2015
 ------------------------------------------------------


"Καλά θα κάνετε να μην τους πείτε ότι, μερικές φορές, διαφορετικές πόλεις διαδέχονται η μια την άλλη στον ίδιο χώρο και με το ίδιο όνομα, ότι γεννιούνται και πεθαίνουν χωρίς να γνωρίσει η μια την άλλη, χωρίς να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Μερικές μάλιστα φορές, ακόμα και τα ονόματα των κατοίκων παραμένουν ίδια, ακόμα και η προφορά των λέξεων, ακόμα και οι γραμμές των προσώπων τους· αλλά οι θεοί που κατοικούν πίσω από τα ονόματα και πάνω από τους τόπους έφυγαν χωρίς να πουν τίποτα, και στη θέση τους κούρνιασαν νέοι θεοί..." 
 Ι.Καλβίνο"Οι αόρατες πόλεις"

©www.visaltis.net - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
σε ποιο χωριο κοντα ειναι στην Τραγιλο στα κεδριλια που΄
Ο χρήστης G.T. είπε…
Θερμά συγχαρητήρια!Είναι σημαντικό σήμερα όσο ποτέ, να μην αφήσουμε τη καθημερινότητα και την κρίση να μας αποξενώσουν από τα σημαντικά.Η ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς πρέπει να είναι σήμερα επιτακτική ανάγκη και το πρώτο μέλημα μας.
Μπράβο και πάλι!
Ο χρήστης psterpnis είπε…
Εκπληκτική δουλειά, σε βάθος. Υπέροχο βίντεο για τους θησαυρούς της Τερπνής. Κάτι πρέπει να κάνουμε. Δεν έχουμε να περιμένουμε από κανέναν τίποτε. Μπορούμε όλοι μαζί. Μικροί και μεγάλοι. Να είσαι καλά Βισάλτη που δε μας αφήνεις να το ξεχάσουμε, να το αφήσουμε. Αναλαμβάνουμε δράση και πάλι. Είμαστε σχεδόν έτοιμοι!!
Ο χρήστης visaltis.net είπε…
Ευχαριστώ.Φυσικά και δεν πρέπει να ξεχάσουμε.Όλοι μαζί,θα πρέπει να συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα .Την συνέχιση των ανασκαφών,την αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου,και την ανάδειξη επιτέλους,ενός τέτοιου σπουδαίου και μεγαλοπρεπούς μνημείου.

Το visaltis.net με τις πενιχρές τoυ δυνάμεις,θα είναι πάντα παρών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *